Vergoedingen

Wij zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten en daardoor erkend door vele aanvullende verzekeringen. U kunt aan uw verzekering vragen voor welke vergoeding u in aanmerking komt. Op de website van de Toppodotherapie is een lijst van verzekeraars met hun vergoedingen voor podotherapie te vinden.

Wist u dat de podotherapievergoeding NIET van uw eigen risicobedrag afgaat?

Een pedicure behandeling wordt in sommige gevallen vergoed door uw zorgverzekering. Dit is meestal als u Diabetes Mellitus of Reumatoïde Artritis heeft. Kijk in uw polisvoorwaarden of u de pedicure vergoed kan krijgen.

Kijk op de site van ProCert voor de vergoedingen voor de pedicure.

Vergoeding vanuit de basisverzekering

Voetproblemen bij mensen met Diabetes Mellitus dienen geclassificeerd te worden volgens de SIMMS-methode. De SIMMS classificatie wordt vastgesteld door de huisarts/POH of door de podotherapeut in het ziekenhuis als u onder behandeling bent van een Internist.

Vanuit de basisverzekering wordt een behandeling door een gespecialiseerde pedicure/medisch pedicure alleen vergoed op basis van simms-classificatie 1 t/m 3. Classificatie 0, dat betekent een gezonde voet zonder afwijkingen, wordt niet vergoed. Deze classificatie moet op de declaratie vermeld worden anders wordt er geen vergoeding toegekend.

Vergoeding vanuit de aanvullende verzekering

Diabeten met classificatie 0 kunnen een vergoeding krijgen uit de aanvullende verzekering. Kijk hiervoor in uw polisvoorwaarden.