Praktijk

Helmholt Podotherapie & Pedicure is in 2005 opgericht door Leoni Helmholt. In de loop van de jaren is de praktijk flink gegroeid en bestaat deze nu uit 4 podotherapeuten, 1 medisch pedicure, een receptioniste en een zolenlabmedewerkster. De praktijk is nog steeds volop in ontwikkeling en is inmiddels gevestigd in Zwijndrecht, Barendrecht en Dordrecht.

We hechten een grote waarde aan kwaliteit en daarom zijn onze podotherapeuten ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Paramedici en onze pedicures bij ProCert. Wij volgen hiervoor regelmatig scholingen en bijscholingen zodat wij u de best mogelijke zorg kunnen geven.

Ook zijn we aangesloten bij Toppodotherapie Nederland. Dit is een netwerk van verschillende podotherapie praktijken met 227 praktijklocaties verspreid over heel Nederland. In het netwerk werken podotherapeuten die allemaal geloven in een persoonlijke benadering en voldoende tijd en aandacht voor de pati├źnt, ondanks alle huidige ontwikkelingen in de zorg die vragen om grotere organisatiekrachten. Door alle krachten te bundelen kunnen we kennis delen, benutten van andere relevante netwerken, inzetten van verschillende talenten op organisatorisch gebied, gezamenlijk inkopen en naar buiten treden.

De podotherapeuten werken veel samen met andere disciplines. Dit zorgt voor een snelle onderlinge uitwisseling van informatie. Met uw goedkeuring worden onderzoeksresultaten van uw behandeling dan ook gedeeld met disciplines die u verder kunnen helpen. Zo werken we veel samen met o.a. huisartsen, praktijkondersteuners van de huisarts, fysiotherapeuten, oefentherapeuten en pedicures.