Heeft u klachten aan uw voeten, enkels, knieën, heupen of rug? Dan kunnen wij u wellicht helpen!

Op .

Een podotherapeut is een paramedicus welke gespecialiseerd is in het onderzoeken, behandelen en voorkomen van klachten die ontstaan door een afwijkende voetstand of een verkeerd looppatroon.

Dit kunnen klachten zijn in de voeten, enkels, knieën, heupen of rug, sportblessures of klachten als gevolg van suikerziekte of reuma (o.a. artrose).
Het doel van de podotherapeut is het opheffen, verminderen of compenseren van deze klachten. Ook de behandeling van huid, nagels en ulcera valt binnen het werkgebied van de podotherapeut eveneens het behandelen van patiënten met een diabetische of reumatische voet.

De pedicure verzorgt de voeten van mensen met allerlei voetproblemen. In de behandeling verzorgt zij de nagels en verwijdert eelt en likdoorns. De pedicure heeft een signalerende functie en adviseert onder meer ten aanzien van schoeisel, persoonlijke hygiëne en huidverzorging. Indien nodig verwijst zij u door naar een podotherapeut of huisarts.

Blijf niet te lang lopen met pijnklachten. Neem contact op met de podotherapeut en/of pedicure en wellicht zijn uw klachten snel te verhelpen!

Terug naar het overzicht

Onze blog

Wij bloggen branche nieuws, wetenswaardigheden en kennis om voor u en ons een archief van gebeurtenissen en informatie te maken.